Echte kruidnootjes

 

Ca. 50 stuks

 

Nodig

De echte kruidnootjes moet je vooral niet verwarren met pepernoten. Echte pepernoten zijn van die stevige, taaie brokken, die ook zoals taai taai smaken. Kruidnootjes zijn heel andere koek. Die smaken kruidiger en zijn lekker luchtig.

 

100 g zelfrijzend bakmeel

50 g donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel speculaaskruiden

40 g koude, harde boter, in kleine stukjes

2 el melk

Verder nodig : bakpapier, huishoudfolie

 

Bereiden

1.  Boven een kom bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en mespunt zout zeven. Boter en melk toevoegen en alles met de vingers tot kruimels wrijven. Vervolgens het deeg tot een bal kneden. Het deeg in huishoudfolie verpakken en in ca. 30 minuten in de koelkast stevig later worden.

2.  Oven op 175 graden voorverwarmen. De bakplaat met bakpapier bekleden.

3. Van het deeg balletjes met een doorsnede van ca. 1 cm rollen. Balletjes op de bakplaat leggen en met de duim iets platter drukken.

4. Kruidnootjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.

5. Kruidnootjes van het bakpapier nemen en laten afkoelen. Kruidnootjes luchtdicht bewaren.

 

Bereiden ca. 1 uur                                       

wachttijd ca. 30 minuten

Bevat per stuk 15 kilocalorieën- 1 g vet - o g eiwit - 2 g koolhydraten

                                                                                                                                                                                     Kruidnootjes met chocolade

                                                                                                                                                                                     Meng door het deeg 50 g fijngehakte bittere chocolade en maak de                                                                                                                                                                                                         kruidnootjes zoals hierboven geschreven.