Sinterklaas brownies
Gebak, 24 stukken
Sinterklaasbrownies klinkt niet alleen net even anders dan het traditionele sinterklaasgebak, het smaakt ook net even anders. Dat komt door die smeuïge combinatie van chocola en kruidnootjeskruiden.
100 g extra pure chocolade, in stukjes
100 g roomboter, op kamertemperatuur
100 g kruidnoten met chocolade of grof gebroken speculaasjes
4 eieren
300 g lichtbruine basterdsuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
Verder nodig: rechthoekig of vierkant bakblik (ca. 20 x 30 cm), handmixer
Bereiden:
1. Oven voorverwarmen op 175 graden. Het bakblik invetten met wat boter. In een grote pan een ruime laag water aan de kook brengen. De stukjes chocolade en boter in een kleine pan doen en deze in de pan met kokend water hangen. Chocolade en boter al roerende laten smelten. De pan uit het water nemen en chocolademengsel helemaal laten afkoelen.
2. In een kom eieren met een halve theelepel zout met de handmixer licht en schuimig kloppen. Al kloppend basterdsuiker beetje bij beetje toevoegen. Met een spatel of houten lepel afwisselend chocolademengsel, bakmeel en kruidnoten luchtig eimengsel scheppen tot het een egaal beslag is. Het beslag in het bakblik schenken en de bovenkant glad strijken.
3. Het bakblik op het rooster in het midden van de oven schuiven en de koek ca. 30 minuten bakken tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven. De koek in de vorm laten afkoelen tot lauwwarm. De koek in 24 stukken snijden en de brownies op het rooster verder laten afkoelen. Tot gebruik in een trommel bewaren.
Bereiden ca. 1 uur
Bevat per eenpersoonsportie 155 kilocalorieën - 7 g eiwit - 2 g vet - 21 g koolhydraten

Maak jouw eigen website met JouwWeb