Gevulde speculaas met amandelmijter

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gebak - 16 pers. - 35 min. + 1 uur wachttijd + 35 min. oventijd

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten

250 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven, 125 g donkerbruine basterdsuiker, 1 el koek- en speculaaskruiden, 150 g boter + extra om bakvorm in te vetten, 300 g amandelspijs (pakje), 2 eieren, 25 g garneeramandelen (bakje 95 g), deegroller, bakvorm (20 x 20 cm, ingevet) 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bevat p.p. 260 kcal - 4 g eiwit - 14 g vet, waarvan 6 g verz. - 29 g koolhydraten - 110 mg natrium - 1 g vezels - prijs p.p.  0,25

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tip Je kunt het speculaas ook bakken in een springvorm van 24 cm.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Meng in een kom het bakmeel met de suiker, koek- en speculaaskruiden en een mespunt zout. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.

2. Kneed met koele handen het deeg snel tot een samenhangend deeg en vorm tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

3. Verwarm de de oven voor op 170 graden. Doe de amandelspijs in een kom. Breek 1 ei boven de kom en kneed door de spijs.

4. Bestuif het werkblad met bakmeel. Rol met de deegroller 2/3 van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm. Bekleed met het deeg de bodem van de ingevette bakvorm. Schep de spijs op het deeg.

5. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 20 x 20 cm en leg over de spijs. Druk de randen goed aan.

6. Vorm met de garneeramandelen een mijter. Splits het andere ei, roer de dooier los en bestrijk de speculaaskoek ermee. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Maak jouw eigen website met JouwWeb